biografie


Dennie Lukkezen is een freelance acteur, theatermaker en stemacteur. Hij studeerde in 2016 af aan de Acteursopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

Theater
Tijdens zijn opleiding speelde hij o.a. in Othello van Hans van den Boom (NTjong) en liep hij stage met de voorstellingen Een Midzomernachtsdroom van Koos Terpstra en 1600 Slag bij Nieuwpoort van Theatergroep Aluin. In samenwerking met Abbatoir Fermé studeerde hij af met Bakxai (De Bacchanten).

Tot 2020 was Dennie verbonden aan theatercollectief DAS LEMNISCAAT, dat hij al tijdens zijn opleiding samen met klasgenoten oprichtte. Hiermee maakte hij de voorstellingen DAS LEMNISCAAT, First you get fucked then you eat a sandwich, Too old to die too young to try, Tot het licht gedoofd is en NIETS.

Dennie speelde o.a. in de muzikale spektakelvoorstelling Victorie! van Ad de Bont en Luca Andrea Stappers, met De Theatertroep op De Parade en in de jeugdvoorstelling De Vreselijk Vieze Voorstelling.
In ’24 toert hij door de grote zaal met Pianostemmen, een muziektheatervoorstelling over geroofd Joods bezit die eerder op Oerol in première ging.

Film
Op film is Dennie onder andere te zien in de films Het fantastische gedoe van Sarah Blok, Het grandioze falen van Max Lunther en Celluloid van Thom Lunshof. Ook speelde hij gastrollen in Hoogvliegers van Bobby Boermans en Tweede Hans van Rita Horst.

Voice-over
Als stemacteur sprak hij in voor Quaker, Nike, NPO, Dustin, TESO, Museum Het Grachtenhuis Amsterdam, het Luchtvaart- en Oorlogsmuseum Texel e.a.

Met schrijver en theatermaker Leon Brill maakte Dennie in 2022 de podcast Het Antwoord op Alles. Eerder maakten zij samen de muzikale vormgeving voor Radio Futura van Frascati Producties en speelden ze de voorstelling RADIO BOSLAB – De bosjes in met Maik en Erik in het Amsterdamse Bostheater.