BIOGRAFIE
——————

Dennie Lukkezen (1991) is een Nederlands theater- film- en stemacteur. Hij volgde de acteursopleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, waar hij in 2016 afstudeerde. 

Hij speelde o.a. bij NTjong, Koos Terpstra, Aluin, Abattoir Fermé en de Veenfabriek. Ook stond hij twee jaar met De Theatertroep op De Parade. In Alkmaar speelde hij mee in de spektakelvoorstelling Victorie! van Ad de Bont en Luca Andrea Stappers.

Daarnaast was hij onderdeel van het theatercollectief DAS LEMNISCAAT. Daar maakte hij onder meer Too old to die, too young to try waarmee ze in 2017 de Tweetakt-productie waren. Afgelopen seizoen maakten ze in samenwerking met Arend Pinoy hun vijfde voorstelling NIETS.

Op film is Dennie onder andere te zien in de films Het fantastische gedoe van Sarah Blok, Het grandioze falen van Max Lunther en Celluloid van Thom Lunshof.

Als stemacteur sprak hij o.a. in voor de NPO podcast Jan en Christina, Museum Het Grachtenhuis Amsterdam, het Luchtvaart- en Oorlogsmuseum Texel en voor merken als iWell en Quaker.